5 Haziran 2005 Pazar

» Radyoterapide Temel İlkeler ve Baş-Boyun Işınlama Teknikleri » Meme Kanseri ve Işınlama Teknikleri » Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma - Radyoterapi

RADYOTERAPi SEMiNERi 
       Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneğinin düzenlemiş olduğu Eğitim Seminerleri zincirinin dördüncüsü olan RADYOTERAPi SEMiNERi’nde konularını :
Yard. Doç. Dr. Süreyya SARIHAN “Radyoterapide Temel İlkeler ve Baş-Boyun Işınlama Teknikleri” ,
Uzm. Dr. Aslı SARAN İKİZLER “Meme Kanseri ve Işınlama Teknikleri” ,
Tıbbi Radyofizik Uzm. Serpil YÖNDEM “Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma" sunacaktırlar.
Seminer Cafe-En Restaurant (Tuğsa İş Merkezi Kat : 3 Şehreküstü metro çıkışı) kahvaltı ve cafe-break dahil olup ücretsizdir. Saat 09:30-13:00 arası yapılacak seminer sonunda katılımcılara Derneğimiz tarafından sertifika verilecektir. Katılım 40 kişi ile sınırlandırılmıştır.
Katılmak isteyen meslektaşlarımız; Uludağ Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi veya sated@satder.org e-posta adresine e-mektup göndererek en geç 2 HAZiRAN Perşembe saat 16:00'ya kadar kayıt yaptırması rica olunur.
Başvurular verilen e-posta adresine veya şahıslar aracılığıyla yapılacak. Ön Kayıtlar 3 Haziran Cuma günü kesinleşecek, başvuru sırasına göre değerlendirme yapılacak ve katılımcılara bildirilecektir.
Ayrıntılı bilgi için Radyoterapi Teknikeri Muharrem YANAR (0 533 719 27 31 / 0224 442 91 60) muharremyanar@yahoo.com ile irtibat kurulabilir.
SATED Yönetim Kurulu











BASIN AÇIKLAMASI:
Sayın Katılımcılar, Değerli Meslektaşlarım
     Bu gün SATED’in düzenlediği meslek içi eğitim seminerleri serisinin 4.sü olan Radyoterapi konusunu ele almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Seminer sunumunu ve konularını sırası ile;
-Yard. Doç. Dr. Süreyya SARIHAN (U.Ü. Radyasyon Onk.A.D) 
*Radyoterapide Temel İlkeler ve Baş-Boyun Işınlama Teknikleri
-Uzm.Dr. Aslı SARAN İKİZLER (A.O.S.Onk.Hastanesi) 
*Meme Kanseri ve Işınlama Teknikleri
-Uzm. Fiz.Serpil YÖNDEM (U.Ü. Radyasyon Onk. A.D.) 
*Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan korunma ‘
dır.
     Tıp alanında kullanılan cihazların kalitesi ve teknolojisi her geçen gün artmakta ve yenilenmektedir.Aynı zamanda biz sağlık çalışanlarının yeni uygulamalara uyum sağlaması, verdiğimiz hizmet sürecinde eksik taraflarımızın ortaya konularak giderilmesi, ancak meslek içi eğitime ağırlık verilmesi ile mümkün olmaktadır. Hele bir de çalıştığımız birim; Hepimizin her an hizmet alma ihtimali olan Radyoterapi gibi özellikli bir alan ise bu tür çalışmalar çok daha önem arz etmektedir.
     Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneği olarak bu bilinç ve hassasiyetle bugüne kadar olduğu gibi (çalışma koşullarımızın her geçen gün ağırlaşması ve çekilmez bir hal almasına rağmen) bundan sonra da devam edecektir.Çünkü hepimiz biliyoruz ki mevcut yetişmiş sağlık personeli ile hizmet üretmek mümkün değildir. Bu durum bizleri olduğu kadar kansere yakalanmış, kaliteli ve güler yüzlü hizmet bekleyen hastalarımızı da mağdur etmektedir.
     Geçtiğimiz aylarda iptal edilen “Sağlık ve Yardımcı Sağlık Personeli Hizmet Satın Alımı İhaleleri” ile27/6/1939 tarihli“Radyoloji Radyum ve Elektrikle Tedavi Müesseseleri Hakkında Nizamname” nin sadece 21. ve 22. maddelerinin ele alınması sağlık çalışanlarının durumunu daha belirsiz bir hale getirmiştir.
     Meslek örgütü olarak yaptığımız çalışmaların ve topluma sunduğumuz sağlık hizmetinin ne kadar kutsal ve yüce olduğunun bilincindeyiz. Bizlere bu seminerde katkılarını esirgemeyen başta U.Ü. Radyasyon Onk. A.D. yönetici ve çalışanlarına, A.O.S. Onkoloji Hast. Radyoterapi bölümü yönetici ve çalışanlarına, ayrıca Leomed Ltd. Şti. ne
     Şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür eder, başarılı ve verimli bir çalışma olması dileğiyle saygılar sunarım.
05.06.2005
Mustafa SARIKAYA SATED Yönetim Kurulu Adına Başkan